Borsč, alebo rusky borsč

22. apríla 2023, novybloger42, Nezaradené

Je sobota vecer a tak napisem nieco na odlahcenie privalu vojnoveho spravodajstva v spravach, i blogoch na webe Pravdy. Vsetci vieme, ze sme kolektivne zjednoteni od Lisabonu az po Ciernu nad Tisou a gniavime Rusko sankciami. A cakame mohutnu tsunami ukrajinskej protiofenzivy.

Az sa z toho Putinovi zhorsili vsetky diagnozy. Uz iba caka na posledne pomazanie a pojde na vecnost(vlastne do pekla, to je teraz „cool“ replika). Takze s cinskou vrcholnou diplomaciou, aj prezidentom Ciny musel rokovat jeho najlepsi dvojnik…na navstevu do obnovovaneho Mariupolu isiel zase rezervny dvojnik-ten, ktory kryje chrbat prveho dvojnika.

Co s tym borscom? Nic zvlastne, iba nasa firma, velky zamestnavatel a sucast nadnarodneho koncernu sa zapojila do sankcii. Minuly rok sme na jedalnom listku mavali rusky borsc. Ako bolo zvykom cele roky. Pred tyzdnom som zistil, ze uz jedavame iba „borsc“. Urcite to je sucast sankcnej strategie nasej firmy! Dokonca jeden kolega od Uzhorodu je presvedceny, ze uz davno to bol iba ukrajinsky borsc. Nic ine!

Zaverom, trocha odbocim do sveta umenia. Asi pred rokom bol v Narodnej galerii v Londyne premenovany obraz slavneho genia- maliara Edgara Degassa. Povodne autor pomenoval obraz: „Ruske tanecnice“. Vsetko je inak. Premenovany obraz je: „Ukrajinske tanecnice“.

Po velmi zlych skusenostiach v debatach, uz nebudem vkladat link s odkazom na info. zdroj. Napisem len indicie…svojich divakov na temu premenovany obraz informoval Alex Ch. Znamy geopoliticky komentator, ktory svoje videokomentare nataca stylom „Walk and Talk“. S vrodenou inteligenciou, bez studia, bez pripraveneho papiera a pocas chodze kdekolvek- mesto, morska plaz, alebo historicke pamiatky Aten/Cyprusu. A jeho cista anglictina bez vyrazneho prizvuku je vyhodou k vybornej zrozumitelnosti.

…mimochodom; nestratilo sa z pultov v lahodkach aj Ruske vajce???