O mesiac Slovensko voli…

30. augusta 2023, novybloger42, Nezaradené

Slovensko je uz roky(od r. 1993) zname roztriestenostou sil v politickych subojoch. Mame par milionovu populaciu a ta sa vybija v zabomysich subojoch. Tak to u nas chodi, nemame dva silne tabory, tak to maju za Atlantikom. Vzdy sa to zuzuje na ich suboj a tam mi zase chybaju dalsie aspon 2 moznosti.

U nas mame desiatky stran, je to uplne kontraproduktivne pre spolocnost a vela stran funguje tak, ze robia komparzistov. Bezvyznamnost ich existencie je ocividna. A ake mame teraz politicke bojove pole?

V zoradenych sikoch su nasa hlava statu a nou vybrana vlada. Zvysky koalicie z r.2020 sa roztrusili kade-tade, vdaka ich vrodenej obmedzenosti a charakterovym defektom. Odvrhli ich aj media, lebo medialna podpora je presmerovana k strane PS. Samozrejme „objektivne“ media su do suboja nastupene ako uderne posily. Masaz verejnej mienky je mocna zbran.

Proti nim stoja obcania,ktori dostali privlastky; dezolati, nevzdelani ludia a socky. Ani cudzie jazyky nevedia:-) hlavne nesmu vyhrat! Ved nad Slovenskom potom uz nevyjde slnko. Ved nastane exodus slusnych ludi a inteligencie…

Takze nase male Slovensko sa rozdeluje na 2 silne tabory a tuto volebnu jesen politicky komparz zostane dost mimo pozornost. Teraz trochu odbocim do sveta sportu. Uz roky mam rad rugby. Sport, ktory u nas je na okraji zaujmu. Pred 4rokmi sa konal sampionat v Japonsku. Vo finale stali proti sebe tim Anglicka a Juzna Afrika. TV experti v Anglicku uz takmer chystali oslavy. Titulky v The Sun a pod. novinach boli plne entuziazmu a ocakavania oslav-boli favoritom a predurcenym vitazom. Ako to dopadlo? Anglicka nafukanost dostala peknu vychovnu… moj oblubeny tim J. Afriky bojoval tvrdo, cestne a porazil povysencov!

V com je paralela s tym finale? Nedajme sa vyrusit expertmi a redaktormi v TV. Ani nadpracou clankov na printovych, ani webovych platformach. Africania neboli iba fyzicky lepsi v tom finale, oni boli odolnejsi aj psychicky. Posmesky ignorovali. Aj drobne provokovanie ustali. Aj my urobme vsetko, aby sme „nase finale“ proti PS zvladli.