Politicka turistika

22. septembra 2023, novybloger42, Nezaradené

Tak to uz vo svete zvycajne chodi, ze priatelstvo a vzajomnu pomoc medzi susedmi preveria najlepsie dva faktory: schopnost riesit vzniknute problemy-konstruktivne a spolocne. A vyznamnym druhym faktorom je zle nacasovanie problemov, ked sa spor/problem akumuluje-v nespravny cas, na nespravnom mieste

Potom uz nemusi stacit, ze priatelstvo susedov je „zlepene“ nenavistou k tretiemu susedovi. Tato spriaznena nenavist je ako malta bez cementu. V anglictine je vyraz „Bromance“. Znamena to blizky vztah(neeroticky) dvoch, ci viacerych muzov. Zda sa mi to, alebo naozaj konci ukrajinsko-polska bromance?-:) dalsie dela a strelivo z Polska uz nebude?

…aj politicka turistika do hlavneho mesta Kyjeva uz nie je tym,cim byvala. V slusivych nepriestrelnych vestickach a vojenskych prilbach sa predvadzali „kolektivne zjednoteni priatelia“. Aktualne uz nepritecu cez Atlantik ani miliardove balicky. Ten najnovsi obsahuje iba niekolko stoviek milionov dolarov(tanky Abrams+kazetova municia,atd…).

Russia is in tatters…Rusko je v troskach, presviedcala pred mikrofonom verejnost „europredsednicka“. Minuly rok, plna odhodlania. A nosila modrozlty trendovy kostym. Nooo, aby to odhodlanie vydrzalo:-)