Založ si blog

Avdijevka, dalsie spravy z bojov

Nadviazem na ineho blogera a jeho clanok, dajme si teda trocha odlisny spravodajsky servis, nez ten co Vam ponuknu vecerne televizne noviny.

Pocas minuleho aj predminuleho tyzdna ozbrojene sily RF zvysovali intenzitu utoku na sever od Donecka, aby sa pokusili o operacne obklucenie mesta Avdijevka. Treba napisat, ze velmi dobre opevneneho mesta(doslova kvalitne fortifikovaneho obrannymi liniami).

Ukrajinske sily presunuli vsetky dostupne reservy do tohto operacneho priestoru, aby zachranili mesto. Avdijevka sa stala aktualnym symbolom rezistencie, oblast bola vsak fortifikovana uz od r. 2014. V priestore je odhadovanych asi 15 000 ukrajinskych vojakov a mnozstvo techniky.

Ruske sily su v sile asi 45 000 muzov na poziciach okolo mesta. Uz 10-teho oktobra, rano o 6-tej hod. zacali palit hufnice a raketomety smerom na Avdijevku a palba trvala 5hodin non-stop. Pridavalo sa letectvo.

Ruske jednotky sa pokusili neskor tankami a obrnenymi vozidlami dosiahnut a obsadit blizke dediny na okraji mesta. Zaroven pretrhnut zasobovaciu liniu obrancov. Rychlym vypadom ozbrojenych vozidiel.

Prve reportaze z linie utoku boli optimisticke, ale dostali sa do silnej spätnej palby. Desiatky kusov ruskej techniky boli znicene. Boj sa transformoval z intenzivnej fazy na dalsi pozicnu fazu. Rusi sa snazili udrzat kontrolu nad vyznamnou vyvyseninou z hlusiny-na severnom okraji a ziskat kontrolu nad zeleznicnou tratou na severe. 16-teho oktobra zacali jednotky RF tlacit na juzne predmestia. Momentalne prebieha preskupovanie jednotiek, ruske sily sa snazia o lepsiu koordinaciu medzi sebou a stabilizovat pozicie. Takze nepredbiehajme, postupne sa situacia zase bude dynamizovat, takze na dnes je to vsetko…

Trestne stihana prazska ucitelka oslobodena aj po dalsom pojednavani

07.05.2024

Uz po druhy krat, pretoze uz predosly verdikt sudu v Prahe oslobodil pani Bednarovu. Vcera 6 Maja, opät to iste rozhodnutie. Odvolanie po predoslom pojednavani podal statni zastupce(prokurator), nespokojny s oslobodzovacim rozsudkom. Ucitelke hrozil 8 mesacny podmienecny trest odnatia slobody a naviac 5 rokov zakazu vykonavania ucitelskej praxe. Opät vsak statni zastupce musel zniest PREHRU. [...]

E.Kalinak, L. Blaha, alebo J.Lasakova?

02.05.2024

Dilematicke rozhodovanie. Skusim to genderovo vyvazene. Judita L. a k nej jedneho chlapa. Hoci aj Erik a Lubos by mohli byt zakruzkovani a Juditka potom zostane na ocot? Dobre, Vazeni citatelia-trochu vaznosti do toho blogu…Pisem o bliziacich sa volbach, ktore uz pripominam od skromnych oslav vitazneho Pelleho. Mna mozete ignorovat, mozete ma urazit aj dehumanizovat. Som zvyknuty, lebo po [...]

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

generálna prokuratúra polícia

Vyšetrovateľ navrhol prokurátorovi obžalovať v kauze Corrumpere 1 Černákovho exadvokáta

09.05.2024 11:19

Poláka čelí obžalobe aj v kauze mediálne známej ako Babylon.

Ukrajinský vojak, vojna na Ukrajine, výcvik

Litva navrhuje vyslať vojenský personál na Ukrajinu. Má pre nich jasný cieľ

09.05.2024 11:18

Naši vojaci cvičili Ukrajincov na Ukrajine už pred vojnou a robili sme to už mnoho rokov, poznamenal šéf litovskej diplomacie.

Roman Michelko

Fico dal Michelkovi na časopis 20-tisíc eur zo štátnych peňazí. SaS hovorí o výsmechu občanom

09.05.2024 11:08

Hnutie Progresívne Slovensko vyzvalo premiéra, aby peniaze venoval radšej charite.

Eleonóra Mojsejová

Súd oslobodil Eleonóru Kabrheľovú v kauze skrátenia dane

09.05.2024 10:20

V kauze išlo podľa obžaloby o vyhotovenie fiktívnych faktúr za tri mesiace roku 2013. Celková škoda mala predstavovať viac ako 18 000 eur.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 128356x
Priemerná čítanosť článkov: 2037x

Autor blogu

Kategórie