Založ si blog

Bol som dezolatom a tiez som „chcimir“…

Za cesky vyraz sa moze dosadit slovensky- chcemmier, ale ten jeden cesky novy vyraz je pouzity umyselne, no cely moj blog bude v nasom jazyku.

Dezolatom, hoci tato nalepka vznikla pod motivom urazenia a ponizenia som rad asi priblizne od jari 2020, ked som zacal svoj vlastny(vnutorny) odpor proti systemovemu tlaku, az zastrasovaniu obcanov. Typickym prikladom tlaku bolo zablokovanie ludi na hraniciach, pri vstupe do SR a ich nutena, protiustavna deportacia do detencnych stredisk- statom nariadena povinna karantena(ta by mimochodom znamenala pre mna stratu zamestnania a vyrazne financnu ujmu). Nasa firma platila a plati svojich ludi kvalitne,ale moje absencie by netolerovala…dobre, teraz sa prenesiem v texte cez 2 roky covidovych manevrov s obyvatelstvom. Uz pokracujem aktualnostou dnesnych dni.

Teraz mam dalsie nalepky a vyfabrikovane privlastky:-)) kremlobot, rusky agent, nacko, atd. Zase som nepodlahol, ani blogove terapie jedneho pana- tiez blogera z Dubravky nezabrali, hoci v komentaroch ho „uctievam“ a chvalim az nadpozemsky! Urcite mu doslo, ze co vlastne absurdne nadsadene pochvaly skutocne znamenaju.

Ked sa niekde bojuje, tak v snahe prist k objektivite mate tazku cestu. A ja si tu cestu poznania pricin a nasledkov nechcem zjednodusit. Patram po zdrojoch informacii. Mimo hlavnej linie je dost anglicky hovoriacich sikovnych ludi. Je tiez siet telegram.

Preto nepristupim na prvoplanovu taktiku politikov, redaktorov a zurnalistov, ktori nas urputne presvedcuju, ze sa musime branit „strasnemu nepriatelovi“. A musime sa zverit do ochrannych ruk najmocnejsieho spojenca. Museli sme podpisat s najmocnejsim zmluvu. A potrebujeme nakupy novych zbrani, ktorymi strasneho nepriatela zastrasime, odplasime a vsetko bude slnieckove. Europa bude duhova, s toaletami pre vsetkych…bude aj ekologicka, mozno aj s digitalnou menou. A hlavne vyzbrojena. Sledujte tok penazi z Europy cez Atlantik…

Nie! Nechcem tieto ruzove zajtrajsky, zostavam dezolatom aj stale som a budem za utlmenie bojov, za negociacne rozhovory, za navrat(pomaly navrat sice) k mierovym casom.

Trestne stihana prazska ucitelka oslobodena aj po dalsom pojednavani

07.05.2024

Uz po druhy krat, pretoze uz predosly verdikt sudu v Prahe oslobodil pani Bednarovu. Vcera 6 Maja, opät to iste rozhodnutie. Odvolanie po predoslom pojednavani podal statni zastupce(prokurator), nespokojny s oslobodzovacim rozsudkom. Ucitelke hrozil 8 mesacny podmienecny trest odnatia slobody a naviac 5 rokov zakazu vykonavania ucitelskej praxe. Opät vsak statni zastupce musel zniest PREHRU. [...]

E.Kalinak, L. Blaha, alebo J.Lasakova?

02.05.2024

Dilematicke rozhodovanie. Skusim to genderovo vyvazene. Judita L. a k nej jedneho chlapa. Hoci aj Erik a Lubos by mohli byt zakruzkovani a Juditka potom zostane na ocot? Dobre, Vazeni citatelia-trochu vaznosti do toho blogu…Pisem o bliziacich sa volbach, ktore uz pripominam od skromnych oslav vitazneho Pelleho. Mna mozete ignorovat, mozete ma urazit aj dehumanizovat. Som zvyknuty, lebo po [...]

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

Congress Ukraine Israel

Johnsona po odvážnom kroku smerom k Ukrajine Snemovňa podržala

09.05.2024 10:04

V Snemovni reprezentantov Kongresu USA neprešlo hlasovanie o odvolaní jej predsedu.

Ihrisko Charkov

List z Charkova: Raketa trhala deti na ihrisku

09.05.2024 10:00

Môj Oleh a ďalší traja chlapci hrali futbal. Trafilo to priamo štadión, Olehovi poškriabalo tvár, ostatných roztrhalo.

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Poslanci začali štvrtkové rokovanie diskusiou o rozpočtových pravidlách

09.05.2024 09:30

Navrhovaná výška stropu je 58,156 miliardy eur a platný má byť okamžite dňom vyhlásenia.

damask, sýria

Sýria zostrelila izraelské rakety vypálené z Golanských výšin na Damask

09.05.2024 09:01

Izrael podnikol na Sýriu v uplynulých rokoch množstvo náletov, ktorých cieľom boli zväčša armádne pozície a Iránom podporovaní militanti.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 128344x
Priemerná čítanosť článkov: 2037x

Autor blogu

Kategórie