Založ si blog

Ako teda sa vyjednavalo v Istanbule, na jar 2022?

Sef vyjednavacej skupiny ukrajinskych diplomatov, ktory viedol negociacne rozhovory s ruskou stranou, v Istanbule, sa vyjadril verejne pre ukrajinsky TV kanal. Je zaujimave, ako odhaluje, preco negociacny proces stroskotal. Nebudem zverejnovat linky a odkazy. Jednoducho-staci zapatrat na weboch. A POZOR. Nejedna sa o prorusky hoax, preto odmietam spekulacie o „putinovskom konspirovani“:-))

Povedal, ze v podstate cely rusky vyjednavaci tim pozadoval, aby Ukrajina zostala neutralna, aby nemala poziadavky vstupu do NATO. Ked sa obe strany priblizili k dohode o zastaveni palby, tak do akcie vstupil Boris Johnson. Po jeho intervencii bola predbezna dohoda s ruskou stranou „roztrhana“ na kusy a boje pokracovali.

V podstate uz znama vec v kuloaroch. Iba aktualne potvrdena samotnym sefom vyjednavacieho timu. Jeho verejnym vystupenim v TV. Potvrdzuje sa tymto znamy fakt. Oznacovany za dezinformaciu od dezolatov. Veru,veru-my dezolati a „ruski agenti“(…upozornujem najradikalnejsich rusobijcov-vo vete je pouzite absurdne nadsadenie), my sme spravne pouzili kriticke myslenie. A poznali sme okolnosti.

Dalej je ustami ukrajinskeho vyjednavaca, vyvratena legenda o „obsadeni Kyjeva“ ZA TRI dni…3dni:-))) Je to nonsens. Rusi, totiz v prvom mesiaci neobsadzovali Kyjev, ale specialnou vojenskou operaciou skusili dotlacit Ukrajinu k neutralite-o pokus ovladnut celu krajinu neslo. A nejde stale, ani teraz.

Tu chcem doplnit nieco mojim vlastnymi slovami: narativ o rozpinavosti Ruska, o jeho pripravach na utok, na dalsie europske staty je manipulativnou fabulaciou. Za pomoci medii sa vytvara iracionalny strach v radoch europskej verejnosti. Dobre zivena emocia strachu ma za ciel a motiv transformovat pocity ohrozenia ruskym nepriatelom na nove a nove fazy zbrojenia. Ak sa nepodari dostatocne zmanipulovat europskych volicov,tak TO nemusi ist podla scenara-my, volici vladnej slovenskej koalicie sme scenar narusili. Nasimi volbami. Europa vsak potrebuje viac Ficov a Orbanov…

Trestne stihana prazska ucitelka oslobodena aj po dalsom pojednavani

07.05.2024

Uz po druhy krat, pretoze uz predosly verdikt sudu v Prahe oslobodil pani Bednarovu. Vcera 6 Maja, opät to iste rozhodnutie. Odvolanie po predoslom pojednavani podal statni zastupce(prokurator), nespokojny s oslobodzovacim rozsudkom. Ucitelke hrozil 8 mesacny podmienecny trest odnatia slobody a naviac 5 rokov zakazu vykonavania ucitelskej praxe. Opät vsak statni zastupce musel zniest PREHRU. [...]

E.Kalinak, L. Blaha, alebo J.Lasakova?

02.05.2024

Dilematicke rozhodovanie. Skusim to genderovo vyvazene. Judita L. a k nej jedneho chlapa. Hoci aj Erik a Lubos by mohli byt zakruzkovani a Juditka potom zostane na ocot? Dobre, Vazeni citatelia-trochu vaznosti do toho blogu…Pisem o bliziacich sa volbach, ktore uz pripominam od skromnych oslav vitazneho Pelleho. Mna mozete ignorovat, mozete ma urazit aj dehumanizovat. Som zvyknuty, lebo po [...]

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

Poľsko, NATO

Neveríme, že Putin nezaútočí: Poľsko stavia bunkre a zákopy na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom

09.05.2024 15:26, aktualizované: 16:02

Minister obrany dodal, že v stredných a východných vojvodstvách Poľska sú rozmiestnené vojenské jednotky, ktoré poskytujú podporu pohraničnej stráže.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 128413x
Priemerná čítanosť článkov: 2038x

Autor blogu

Kategórie