Založ si blog

O dehumanizacii…

Dnes je nedela, spal som dlhsie a po ranajkach cital knihu pri prvej aj druhej kave. Odlozim knihu, vezmem tablet. Co pise nasa „denna tlac“? Zase trocha objektivneho a vyvazeneho spravodajstva v rodnom jazyku.

Jeden clanok je o ludskych stratach Ukrajiny a Ruska. Na zaklade jedneho zamorskeho institutu na skumanie vojny. Citatelia zvyknu tieto temy vela komentovat. Dokazu aj velmi prosto odhalit kus ich skutocneho ja. Pred par minutami som zase videl dalsiu malu ukazku dobrosrdecnosti a ludskej ucty k nebohym. Budem ho citovat v dalsom odstavci:

„…myslim,ze nikomu nevadi, kolko tam skape ruskych potkanov.“ Koniec citacie. Iny clovek tam napisal(nejdem uz teraz doslova citovat), ze pocas vojny v Tichomori boli Japonci oznacovani ako podradna sorta inej farby pleti. Boli prirovnavani k primatom z dzungle… Podludia su teraz Ruski ludia. Doba uz je taka-dnes je to trendove. Ja nie som clovekom trendu nenavisti. Prekaza mi ta tolerancia rasizmu, ktorou je verejny priestor sukromneho media zahlteny. Na dnes iba tolko. A mozno pridam viac pod clankom?

On potrebuje 14 brigad

16.09.2024

A vyzbrojene boli z poslednych balickov pomoci iba 4. Informaciu podavam, ako cerstvo upecenu v jednom denniku(…byvaly mienkotvorny). Fascinujuce herecke etudy predvadza ten byvaly komik a producent zabavneho priemyslu. V posl. dnoch zase dalsie problemy sveta ustupili pozornosti, v imaginarnych svetlach reflektorov stoji hlavna svetova „hviezda“ v zelenom kostyme. Nie je [...]

Kam zmizol aktualny prezident?

12.09.2024

Bod zlomu nastal tesne po debatnom suboji ex prezidenta D. T. versus sucasna hlava statu, ktorym je prezident J. B. Stale este v urade vykonava jeho statnicke povinnosti a „sefuje“ zemeguli? Nacasovanie pokusu o atentat na D. T. a az ostentativna asistencia policajnych+ochrankarskych specialistov pocas pripravy strelca k akcii,rozhodne nebolo nahodne. Kandidat vsak stastne prezil. [...]

Porovnavanie informacii a ich vyhodnocovanie

10.09.2024

Priznam sa, ze kazdy den, okrem tych dni stravenych na chate v lese, na motorke, ci pri relaxe v bazene si vyhladavam nove reportaze. Nove spravy a videa. Napriklad jedno byvale mienkotvorne medium pise v kazdodennej rubrike o stratach zivej sily okupantov(Ruski vojaci). Ciselny udaj o mrtvych a zranenych je denne aktualizovany-teraz sa uz pohybujeme na cisle 630 000. Numericke odhady su [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 94
Celková čítanosť: 190279x
Priemerná čítanosť článkov: 2024x

Autor blogu

Kategórie