Založ si blog

Invazia do pohranicnej oblasti a jej eliminacia

Zacalo to rychlo, lebo hranicne pasmo v danej oblasti nie je zaminovane a nie je tam vybudovana fortifikacia. Existuju protichodne nazory na tuto invaziu. Hlavne sa polemizuje o dvoch.

Nazor 1. Rusi podcenili ochranu hranic a nepredpokladali taky vyznamny atak na svoje uzemie. A Ukrajinsky hlavny ciel ma byt dosiahnut elektraren v Kurcatove rychlym prielomom. Samozrejme medializovat potom nejaky prevratny uspech. No zase im to zlyha.

Nazor 2. Rusi ocakavali vpad, lebo vojensky prieskum vedel o zhromazdovani mechanizovanych brigad blizko hranice. Teraz sa zameriavaju na postupne nicenie invaznej techniky dronmi a vrtulnikmi. Obrnene vozidla nemaju zasoby paliva, bez paliva bude tank a transporter staticky terc. Potom vojaci bez techniky su lahka korist.

Porovnavam si oba tieto nazorove tabory. Neviem sa uplne priklonit k jednemu. Jedno je vsak iste. Strategicky pocin to nebol. Invazia splnila kratkodoby efekt, ale na mna nezaposobila. Ruska taktika nie je uponahlana. Ten priestor, kam sa invazne jednotky dostali budu Rusi zmensovat. Budu zameriavat pozicie, potom triafat. Proces nemusi byt rychly, staci aby bol nezvratny. Takze po nejakej dobe invazia skonci vycistenim oblasti. Prvotna euforia z akcie uz vysumela.

On potrebuje 14 brigad

16.09.2024

A vyzbrojene boli z poslednych balickov pomoci iba 4. Informaciu podavam, ako cerstvo upecenu v jednom denniku(…byvaly mienkotvorny). Fascinujuce herecke etudy predvadza ten byvaly komik a producent zabavneho priemyslu. V posl. dnoch zase dalsie problemy sveta ustupili pozornosti, v imaginarnych svetlach reflektorov stoji hlavna svetova „hviezda“ v zelenom kostyme. Nie je [...]

Kam zmizol aktualny prezident?

12.09.2024

Bod zlomu nastal tesne po debatnom suboji ex prezidenta D. T. versus sucasna hlava statu, ktorym je prezident J. B. Stale este v urade vykonava jeho statnicke povinnosti a „sefuje“ zemeguli? Nacasovanie pokusu o atentat na D. T. a az ostentativna asistencia policajnych+ochrankarskych specialistov pocas pripravy strelca k akcii,rozhodne nebolo nahodne. Kandidat vsak stastne prezil. [...]

Porovnavanie informacii a ich vyhodnocovanie

10.09.2024

Priznam sa, ze kazdy den, okrem tych dni stravenych na chate v lese, na motorke, ci pri relaxe v bazene si vyhladavam nove reportaze. Nove spravy a videa. Napriklad jedno byvale mienkotvorne medium pise v kazdodennej rubrike o stratach zivej sily okupantov(Ruski vojaci). Ciselny udaj o mrtvych a zranenych je denne aktualizovany-teraz sa uz pohybujeme na cisle 630 000. Numericke odhady su [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 94
Celková čítanosť: 190319x
Priemerná čítanosť článkov: 2025x

Autor blogu

Kategórie