Založ si blog

Prave priciny natlaku aparatu EU na Madarsko

Dnes dopoludnia, pri druhej kave pocuvam na nemenovanom kanali novinarky Mimi Š. rozhovor s advokatom Ribarom. Pozoruhodny a dalsi uhol pohladu od byvaleho politickeho väzna, ktory bol jednou z obeti rezimu Igora M. a sice prezil, no jeho zdravie je poskodene. Vdaka pobytu v nezakonnej väzbe…

Blog pisem sucasne s pocuvanim a podme teraz uz ku kauze Madarsko versus EU. Orban je neposlusny a velmi pronarodny premier. Najnovsie hlasne truby z webu Politico vytvorili zoznam „Dirty Dozen“ a zaradili tam aj prezidentku Madarska(Roberta Fica tiez…). Zoznam ludi vybocujucich z tej spravnej a jedinej akceptovanej linie, ktori sa zucastnili stretnutia v Davose.

Dnes som sa dostal ku clanku vyborneho slovenskeho zurnalistu, kde pri citani jeho myslienok vnimam nazorovu zhodu so mnou. Ano-som laik a on je profik. To neznamena, ze automaticky jeho nazor preberiem. V tomto jeho texte je vsak uplne spravny kontext o prepojeniach NATO a EU. Vplyvu najsilnejsieho clena paktu(kto to asi je??), na bruselske struktury odolava najvyraznejsie prave Madarsko. EU uz nie je tym staromodnym, byvalym EHS, ale transformovalo sa na ekonomicku a politicku diviziu NATO.

Madarsko uz nie je osamotenym rebelom, ktory sa vzpiera progresivno-globalistickemu a jednotne poslusnemu centralizmu. Pridava sa Slovensko. Hoci zatial je nas premier Fico opatrnejsi. Ja osobne som za radikalne zmeny v riadeni EU. Demokraticky a legislativne zvratit vplyv progresivnych, zelenych a genderovych poslancov v Europarlamente a vytvorit tam prevahu ludi zdraveho rozumu a socialneho citenia s pracujucimi. Ak to nebude uskutocnene, potom sa EU moze postupne rozlozit na fragmenty. Uz to nemusi byt 27 clenov. Buducnost nam ukaze realitu, dnes pisem iba volnu uvahu.

Novy bloger42 reaguje

18.05.2024

Vcera ma uputal jeden pozoruhodne faktograficky spracovany text „kolegyne“. Nebudem ju menovat, ale pouzijem indicie-ma celkovo takmer 3000 clankov na tejto platforme a typicky jej text vzdy oznaci tematickym podtitulom a cislom. Tiez je typicke, ze v debatach mlci. Po udalostiach v Handlovej sme zaplaveni informaciami pisanym textom, aj videomaterialmi spracovanymi pod vplyvom [...]

Nastastie to nebol profik…

16.05.2024

Nech si ludia myslia, ze pisem zdanlivo cynicky, chladne, ale je mi to jedno. Moj vnutorny svet nebude odhaleny. A podme uz In medias res, teda priamo k jadru veci. K ozvenam vcerajsieho dna. Ten strelec nebol profesional. Ten by pouzil kvalitnejsiu zbran. Bol by chladnokrvnejsi a presnejsi. A bol by uspesny. Nastastie a vdaka zhode okolnosti pravdepodobne premier prezije. Dufam, ze projektil [...]

Mozem pisat na temu Cancel Culture?(test.blog)

14.05.2024

V myslienkovom vcerajsom navrate do minulosti, do obdobia pred desiatimi rokmi som si celkom jasne uvedomil kam sa posunuli moznosti verejneho pisaneho prejavu. Stale este existuje vo svete Ceskeho internetu ista nemenovana platforma. Nazvime to krycim pomenovanim…Priestor pre volnomyslienkarov. Ponukal moznost zverejnit vlastne pribehy, mohli ste pouzit drsnejsi slovnik, ale hrubsie slova [...]

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie, vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 135968x
Priemerná čítanosť článkov: 2000x

Autor blogu

Kategórie