Založ si blog

Retrospektiva, jar 2020

Mam rad knihy vsetkych moznych zanrov. Diagnoza uz od predskolskeho veku, no to nechame bokom, nechcem byt rozvlacny, takze priamo k jednemu autorovi. J. M. Simmel…cim moze vzniknut suvislost s nejakym bezvyznamnym blogerom? Vysvetlim to. Castou temou jeho romanov bol vztah a laska,ale na pozadi burlivej politickej situacie,alebo az vojnoveho stavu. Je znamy tym,ze casto nebuduje pribeh so stastnym koncom. Naopak.

Hrdinovia koncia tragicky. Jeho hlavne postavy su vrhnute do viru udalosti a nasledky politickeho sialenstva ich fatalne zasiahnu.

Pred 3 rokmi som sa niekedy v polovici marca vracal zo Slovenska do Ciech. Mali sme za sebou umrtie v rodine, vo februari a cestou do susedneho statu som sa zastavil na Morave. Mali sme dohodnute rande s jednou zenou. Zapnute radio v aute neustale, v spravach, aj medzi spravami dookola opakovalo az hystericke informacie o sireni novej respiracnej choroby…cinske ulice su plne mrtvych,objavuju sa pripady v Taliansku…o karantenach-cinanoch zatvorenych v domoch. Nezvyknem panikarit, ale intuitivne som citil vlastne buduce problemy. Jednoducho Vam zablika vystrazny majak, ak mate dobre instinkty:-) Preskocim par mesiacov.

Nas novy premier hovori o „psoch,co brechaju za hranicami“. Niektori obcania Slovenska,ktori sa vratili domov boli „odchyteni“ na hraniciach. Boli poslani do statnych karanten. Pre mna by to znamenalo konecnu v mojej praci. A ja mam rad svoju pracu a tiez ma aj nadstandartne platia,no nejake vylihovanie niekde zatvoreneho zdraveho cloveka nebudu tolerovat:-) To uz som ja-politicky ignorant citil, ze ma vrhaju do viru dejin. A zacal robit prve antisystemove kroky…o tom viac neskor.

Preto som aj zacal dnes pisat s odkazom na romany J. M. Simmela. A preto som zacal odvtedy denne sledovat politiku podrobnejsie. Zacal pisat sem do debat. Ziskal prehlad a informacie. Preto tento retrospektivny navrat o 3 roky.

V dalsich blogovych clankoch sa dostanem aj ku aktualnemu vojnovemu konfliktu. Dnes clanok ukoncim. Bol to maly navrat do nedavnej minulosti.

Bude nahradeny pan J.B. pred novembrovymi volbami mladsou osobou?

17.04.2024

Po vitaznych volbach predosleho prezidenta Trumpa sa vraj zistil silny rusky vplyv na jeho uspesnu kampan. Velke denniky Washington Post a New York Times sa vrhli na investigativu. Vraj vsetko odhalili. Faktom je,ze isti zurnalisti boli honorovani prestiznou Pulitzer Price. Odhalili rusku stopu:-) Trump sa samozrejme nedal a branil sa. Ziadny sudny proces NEPOTVRDIL prepojenie exprezidenta s [...]

Dalsie dovody, preco treba cistit Augiasov chliev

16.04.2024

Vazeni citatelia-budem starostlivo vazit pouzite slova. A text nebude slohovym cvicenim, bude nudny kratky. Kto je naozajstnym „slnieckarom“ a poslusnym obcanom Europy, nech radsej ani necita… Tak nam byrokrati v centrale odhlasovali riesenie otazok imigracie. Uz to sice nie je otvorena naruc pani Ahgely M. Ta pani uz je dochodkyna, no stihla v aktivnej politike pokazit dost. [...]

Tvrdy druhy odkaz volicom noveho prezidenta

14.04.2024

Vybrali sme dobre. Za inych okolnosti by som volil Chmelara, alebo Drgonca. No karty boli rozdane dvom najsilnejsim a vyhrali sme suboj. Porazeny nam to samozrejme NIKDY nezabudne:-) Blizia sa volby do centralistickych struktur legislativy v EU. Prosim Vas! Zamyslite sa nad tym, ze kto koho oznacuje za extremistov a dezolatov. Ignorujte vysielanie nasich TV(v ramci poznania protistrany obcasne [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 121560x
Priemerná čítanosť článkov: 2060x

Autor blogu

Kategórie