Založ si blog

Borsč, alebo rusky borsč

Je sobota vecer a tak napisem nieco na odlahcenie privalu vojnoveho spravodajstva v spravach, i blogoch na webe Pravdy. Vsetci vieme, ze sme kolektivne zjednoteni od Lisabonu az po Ciernu nad Tisou a gniavime Rusko sankciami. A cakame mohutnu tsunami ukrajinskej protiofenzivy.

Az sa z toho Putinovi zhorsili vsetky diagnozy. Uz iba caka na posledne pomazanie a pojde na vecnost(vlastne do pekla, to je teraz „cool“ replika). Takze s cinskou vrcholnou diplomaciou, aj prezidentom Ciny musel rokovat jeho najlepsi dvojnik…na navstevu do obnovovaneho Mariupolu isiel zase rezervny dvojnik-ten, ktory kryje chrbat prveho dvojnika.

Co s tym borscom? Nic zvlastne, iba nasa firma, velky zamestnavatel a sucast nadnarodneho koncernu sa zapojila do sankcii. Minuly rok sme na jedalnom listku mavali rusky borsc. Ako bolo zvykom cele roky. Pred tyzdnom som zistil, ze uz jedavame iba „borsc“. Urcite to je sucast sankcnej strategie nasej firmy! Dokonca jeden kolega od Uzhorodu je presvedceny, ze uz davno to bol iba ukrajinsky borsc. Nic ine!

Zaverom, trocha odbocim do sveta umenia. Asi pred rokom bol v Narodnej galerii v Londyne premenovany obraz slavneho genia- maliara Edgara Degassa. Povodne autor pomenoval obraz: „Ruske tanecnice“. Vsetko je inak. Premenovany obraz je: „Ukrajinske tanecnice“.

Po velmi zlych skusenostiach v debatach, uz nebudem vkladat link s odkazom na info. zdroj. Napisem len indicie…svojich divakov na temu premenovany obraz informoval Alex Ch. Znamy geopoliticky komentator, ktory svoje videokomentare nataca stylom „Walk and Talk“. S vrodenou inteligenciou, bez studia, bez pripraveneho papiera a pocas chodze kdekolvek- mesto, morska plaz, alebo historicke pamiatky Aten/Cyprusu. A jeho cista anglictina bez vyrazneho prizvuku je vyhodou k vybornej zrozumitelnosti.

…mimochodom; nestratilo sa z pultov v lahodkach aj Ruske vajce???

Bude nahradeny pan J.B. pred novembrovymi volbami mladsou osobou?

17.04.2024

Po vitaznych volbach predosleho prezidenta Trumpa sa vraj zistil silny rusky vplyv na jeho uspesnu kampan. Velke denniky Washington Post a New York Times sa vrhli na investigativu. Vraj vsetko odhalili. Faktom je,ze isti zurnalisti boli honorovani prestiznou Pulitzer Price. Odhalili rusku stopu:-) Trump sa samozrejme nedal a branil sa. Ziadny sudny proces NEPOTVRDIL prepojenie exprezidenta s [...]

Dalsie dovody, preco treba cistit Augiasov chliev

16.04.2024

Vazeni citatelia-budem starostlivo vazit pouzite slova. A text nebude slohovym cvicenim, bude nudny kratky. Kto je naozajstnym „slnieckarom“ a poslusnym obcanom Europy, nech radsej ani necita… Tak nam byrokrati v centrale odhlasovali riesenie otazok imigracie. Uz to sice nie je otvorena naruc pani Ahgely M. Ta pani uz je dochodkyna, no stihla v aktivnej politike pokazit dost. [...]

Tvrdy druhy odkaz volicom noveho prezidenta

14.04.2024

Vybrali sme dobre. Za inych okolnosti by som volil Chmelara, alebo Drgonca. No karty boli rozdane dvom najsilnejsim a vyhrali sme suboj. Porazeny nam to samozrejme NIKDY nezabudne:-) Blizia sa volby do centralistickych struktur legislativy v EU. Prosim Vas! Zamyslite sa nad tym, ze kto koho oznacuje za extremistov a dezolatov. Ignorujte vysielanie nasich TV(v ramci poznania protistrany obcasne [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 59
Celková čítanosť: 121418x
Priemerná čítanosť článkov: 2058x

Autor blogu

Kategórie