Založ si blog

…uz to bude 9 rokov

Zdravim citatelov pri otvoreni mojho textu a uz v uvode upozornujem, ze toto bude smutna spomienka, nevesely text. Ani ja – clovek pouzivajuci cierny, alebo absurdny humor nechcem zlahcovat tragediu.

Ano, presne 2 maja to bude 9 rokov, od udalosti v Odese. Takmer 50 ludi bolo v nespravny cas na nespravnom mieste a este naviac sa fatalne spojili do skladacky hrozy dalsie okolnosti. Videl som autenticke video jedneho cloveka z utociaceho davu. Videl som zabery, ktore cez filter pustili divakom tel.stanic. Cital som Wikipediu, cital texty v rustine, anglictine v sirokom spektre medii, tiez som cital mnohe komentare napisane pod debatami tohto webu.

Bola to cista likvidacia ludi. Policia nezasahovala, bola zo zahadnych pricin vytesnena z priestoru, hasici zasahovali neskoro, cely priestor okolo horiacej budovy ovladali davovou psychozou sfanatizovani nasilnici…po udalostiach s odstrelovacmi, ktori na majdanskom namesti polovali na nevinnych, po tych mrtvych z hlavneho mesta, boli upaleni z Odesy dalsim zlomovym momentom. Bol prekroceny Rubicon.

Na instalaciu spriaznenej vazalskej vlady niekedy nestacia dolare. Distingvovani pani v oblekoch na mieru, financni magnati, spravne rady zbrojarskych koncernov a magnati energetickeho biznisu za Atlantikom dobre vedia, ze okrem dolarov je potrebne obetovat aj isty pocet zivotov, aby veci napredovali…som lahostajny nihilista, ked tak chladnokrvne pisem?

Nie, nie som nihilista. Ani uplny cynik. Uhladeni pani v zakulisi politiky-to oni SU tak cynicki. Oni hybu pesiakmi politiky. Oni cielia na nenavist a zurivost. Oni sposobia tlakom intrig, penazi a vplyvu to, co v praxi realizoval dav v Odese.

A tiez udalosti tejto tragedie su kuskom mozaiky pricin sucasneho konfliktu. Na celu mozaiku treba spisovatela-neskusis to Gusto M?

23 miliard

21.04.2024

Tak vcera porcovali tortu. Po skonceni formalneho aktu si niektori ucastnici zajasali a mavali vlajockami nemenovaneho statu. Majestatne ktosi vyhlasil, ze stoja na spravnej strane historie. To ma neprekvapuje-pateticke statusy maju mimoriadnu oblubenost, hlavne pred spriaznenymi kamerami a mikrofonmi. Rozmenene na drobne-23 miliard je jeden trojuholnik z tej torty. Tento zakusok je urceny na [...]

Bude nahradeny pan J.B. pred novembrovymi volbami mladsou osobou?

17.04.2024

Po vitaznych volbach predosleho prezidenta Trumpa sa vraj zistil silny rusky vplyv na jeho uspesnu kampan. Velke denniky Washington Post a New York Times sa vrhli na investigativu. Vraj vsetko odhalili. Faktom je,ze isti zurnalisti boli honorovani prestiznou Pulitzer Price. Odhalili rusku stopu:-) Trump sa samozrejme nedal a branil sa. Ziadny sudny proces NEPOTVRDIL prepojenie exprezidenta s [...]

Dalsie dovody, preco treba cistit Augiasov chliev

16.04.2024

Vazeni citatelia-budem starostlivo vazit pouzite slova. A text nebude slohovym cvicenim, bude nudny kratky. Kto je naozajstnym „slnieckarom“ a poslusnym obcanom Europy, nech radsej ani necita… Tak nam byrokrati v centrale odhlasovali riesenie otazok imigracie. Uz to sice nie je otvorena naruc pani Ahgely M. Ta pani uz je dochodkyna, no stihla v aktivnej politike pokazit dost. [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 123335x
Priemerná čítanosť článkov: 2056x

Autor blogu

Kategórie