Založ si blog

O mesiac Slovensko voli…

Slovensko je uz roky(od r. 1993) zname roztriestenostou sil v politickych subojoch. Mame par milionovu populaciu a ta sa vybija v zabomysich subojoch. Tak to u nas chodi, nemame dva silne tabory, tak to maju za Atlantikom. Vzdy sa to zuzuje na ich suboj a tam mi zase chybaju dalsie aspon 2 moznosti.

U nas mame desiatky stran, je to uplne kontraproduktivne pre spolocnost a vela stran funguje tak, ze robia komparzistov. Bezvyznamnost ich existencie je ocividna. A ake mame teraz politicke bojove pole?

V zoradenych sikoch su nasa hlava statu a nou vybrana vlada. Zvysky koalicie z r.2020 sa roztrusili kade-tade, vdaka ich vrodenej obmedzenosti a charakterovym defektom. Odvrhli ich aj media, lebo medialna podpora je presmerovana k strane PS. Samozrejme „objektivne“ media su do suboja nastupene ako uderne posily. Masaz verejnej mienky je mocna zbran.

Proti nim stoja obcania,ktori dostali privlastky; dezolati, nevzdelani ludia a socky. Ani cudzie jazyky nevedia:-) hlavne nesmu vyhrat! Ved nad Slovenskom potom uz nevyjde slnko. Ved nastane exodus slusnych ludi a inteligencie…

Takze nase male Slovensko sa rozdeluje na 2 silne tabory a tuto volebnu jesen politicky komparz zostane dost mimo pozornost. Teraz trochu odbocim do sveta sportu. Uz roky mam rad rugby. Sport, ktory u nas je na okraji zaujmu. Pred 4rokmi sa konal sampionat v Japonsku. Vo finale stali proti sebe tim Anglicka a Juzna Afrika. TV experti v Anglicku uz takmer chystali oslavy. Titulky v The Sun a pod. novinach boli plne entuziazmu a ocakavania oslav-boli favoritom a predurcenym vitazom. Ako to dopadlo? Anglicka nafukanost dostala peknu vychovnu… moj oblubeny tim J. Afriky bojoval tvrdo, cestne a porazil povysencov!

V com je paralela s tym finale? Nedajme sa vyrusit expertmi a redaktormi v TV. Ani nadpracou clankov na printovych, ani webovych platformach. Africania neboli iba fyzicky lepsi v tom finale, oni boli odolnejsi aj psychicky. Posmesky ignorovali. Aj drobne provokovanie ustali. Aj my urobme vsetko, aby sme „nase finale“ proti PS zvladli.

Trestne stihana prazska ucitelka oslobodena aj po dalsom pojednavani

07.05.2024

Uz po druhy krat, pretoze uz predosly verdikt sudu v Prahe oslobodil pani Bednarovu. Vcera 6 Maja, opät to iste rozhodnutie. Odvolanie po predoslom pojednavani podal statni zastupce(prokurator), nespokojny s oslobodzovacim rozsudkom. Ucitelke hrozil 8 mesacny podmienecny trest odnatia slobody a naviac 5 rokov zakazu vykonavania ucitelskej praxe. Opät vsak statni zastupce musel zniest PREHRU. [...]

E.Kalinak, L. Blaha, alebo J.Lasakova?

02.05.2024

Dilematicke rozhodovanie. Skusim to genderovo vyvazene. Judita L. a k nej jedneho chlapa. Hoci aj Erik a Lubos by mohli byt zakruzkovani a Juditka potom zostane na ocot? Dobre, Vazeni citatelia-trochu vaznosti do toho blogu…Pisem o bliziacich sa volbach, ktore uz pripominam od skromnych oslav vitazneho Pelleho. Mna mozete ignorovat, mozete ma urazit aj dehumanizovat. Som zvyknuty, lebo po [...]

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 128422x
Priemerná čítanosť článkov: 2038x

Autor blogu

Kategórie