Založ si blog

Volim az v druhom kole

Nejde o to, ze nechcem, ide o to, ze nemozem ist na Slovensko kedykolvek. Aj tak sa zameriavam na to rozhodujuce, to sa udeje v druhom-aprilovom kole.

Som divny clovek. Strange… Vobec netusim, co frci na Facebooku. Nemam prehlad o statusoch na sieti X. Vecerne spravy v TV vidim mozno 2-3krat za mesiac. Pred par dnami som sa pustil do citania knihy „Usporiadanie sveta“. Autor bol vyznamny vladny poradca, este skor bol znamy univerzitny profesor, politolog a v r. 1973 dostal Nobelovu cenu. Karierny zivot oslnivy. Plne respektujem jeho schopnosti a manipulacnu genialitu, no viac asi mozem napisat v inom blogu, lebo dnesny je o volbach na Slovensku.

Od zverejnenia kandidatov na prezidenta Slovenskej republiky mam okamzite jasno. A to sa nebranim v zivote improvizacii. Rychlej intuitivnej volbe. Spontanne riesenia boli pri sporte adrenalinom:-) Vo vztahu, s partnerkou afrodiziakom:-) Pri rozhodovani v politickej sfere NIE improvizacii. Cista, chladna racionalita. V mnozine kandidatov nikoho nemam. Na marketing a reklamu sa nedam namotat. Pre kreativcov reklamy som absolutne tvrdy oriesok-kampane pre masy ignorujem, som svojhlavy, metody podprahoveho vplyvu detekujem.

Zaverom? Je to rovnaky situacny model, aky prebehol minulu jesen. Prisiel som domov, obliekol sa adekvatne k udalosti, vzal obciansky a zvolil som SMER. Uz davno rozhodnuty, bez vnutornej polemiky. Teraz-v aprili pridem domov a zvolim Pelegriniho, nech su kampane ake chcu:-))zaujimavy pripad je Harabin…celkom kvalitny pravnik,vedomostne vybaveny dobre-v tom nemam problem. Je vsak hadavy typ. Vyzaruje vnutorny nepokoj. A prezident zazije mnoho situacnych scenarov. Musi potlacit impulzivnost, musi pokojne dychat, nekricat. A definitivne skoncim blog otazkou citatelom: Co nazorovo poviete na vcerajsi dalsi monolog Zoroslava? A nie je to k vaznemu zamysleniu, ten cely kontext v jeho videu?

Poslanecke frakcie v Bruseli

09.06.2024

Preco tam funguje tento system? Chapem, vnutrostatna politika vyzaduje system koalicnych dohod, ved Smer, Hlas a SNS vytvorili koaliciu. V Cesku vytvorili dokonca az „pätikolku“. Polski kamarati z prace mi vysvetlovali koalicnu zostavu u nich-v Polsku. To su zabehane metody v celej Europe, v intenciach vnutornej politickej praxe. Preco vsak Europsky parlament potrebuje zdruzovat [...]

Premier Fico je demon

08.06.2024

Po udalostiach v dome novinara Kuciaka, kde on a jeho snubenica Kusnirova boli zastreleni zacala demonizacia politika Fica. Aj jeho suputnika Kalinaka. Bol oznaceny za „svinu“ a nepriameho vinnika. Bol spojeny s talianskou mafiou(spekulativne). Medialna svorka aktivovala krivym obvinenim ulice,namestia. Spominate si na 2018… Vyustilo to do rezignacie a stranickych presunov. [...]

Nieco na zamyslenie o dehumanizacii a nenavisti…

31.05.2024

UPOZORNENIE Tento nasledujuci text je reprodukciou verejnych nazorov umiestnenych do verejneho priestoru. NIE mojich nazorov, ale inej osoby. Nezdielam teda svoje myslienky, ale upozornujem na extremisticke myslienky potencialne nebezpecnej osoby. Zaujimaju ma reakcie citatelov, ktore budu slusne a dodrzujuce pravidla tejto platformy. Tolko moj predslov. Nasleduje citacia: 10.5. Zda sa mi, ze [...]

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 07:57

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Deväť ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 74
Celková čítanosť: 147262x
Priemerná čítanosť článkov: 1990x

Autor blogu

Kategórie