Založ si blog

Borsč, alebo rusky borsč

Je sobota vecer a tak napisem nieco na odlahcenie privalu vojnoveho spravodajstva v spravach, i blogoch na webe Pravdy. Vsetci vieme, ze sme kolektivne zjednoteni od Lisabonu az po Ciernu nad Tisou a gniavime Rusko sankciami. A cakame mohutnu tsunami ukrajinskej protiofenzivy.

Az sa z toho Putinovi zhorsili vsetky diagnozy. Uz iba caka na posledne pomazanie a pojde na vecnost(vlastne do pekla, to je teraz „cool“ replika). Takze s cinskou vrcholnou diplomaciou, aj prezidentom Ciny musel rokovat jeho najlepsi dvojnik…na navstevu do obnovovaneho Mariupolu isiel zase rezervny dvojnik-ten, ktory kryje chrbat prveho dvojnika.

Co s tym borscom? Nic zvlastne, iba nasa firma, velky zamestnavatel a sucast nadnarodneho koncernu sa zapojila do sankcii. Minuly rok sme na jedalnom listku mavali rusky borsc. Ako bolo zvykom cele roky. Pred tyzdnom som zistil, ze uz jedavame iba „borsc“. Urcite to je sucast sankcnej strategie nasej firmy! Dokonca jeden kolega od Uzhorodu je presvedceny, ze uz davno to bol iba ukrajinsky borsc. Nic ine!

Zaverom, trocha odbocim do sveta umenia. Asi pred rokom bol v Narodnej galerii v Londyne premenovany obraz slavneho genia- maliara Edgara Degassa. Povodne autor pomenoval obraz: „Ruske tanecnice“. Vsetko je inak. Premenovany obraz je: „Ukrajinske tanecnice“.

Po velmi zlych skusenostiach v debatach, uz nebudem vkladat link s odkazom na info. zdroj. Napisem len indicie…svojich divakov na temu premenovany obraz informoval Alex Ch. Znamy geopoliticky komentator, ktory svoje videokomentare nataca stylom „Walk and Talk“. S vrodenou inteligenciou, bez studia, bez pripraveneho papiera a pocas chodze kdekolvek- mesto, morska plaz, alebo historicke pamiatky Aten/Cyprusu. A jeho cista anglictina bez vyrazneho prizvuku je vyhodou k vybornej zrozumitelnosti.

…mimochodom; nestratilo sa z pultov v lahodkach aj Ruske vajce???

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

23 miliard

21.04.2024

Tak vcera porcovali tortu. Po skonceni formalneho aktu si niektori ucastnici zajasali a mavali vlajockami nemenovaneho statu. Majestatne ktosi vyhlasil, ze stoja na spravnej strane historie. To ma neprekvapuje-pateticke statusy maju mimoriadnu oblubenost, hlavne pred spriaznenymi kamerami a mikrofonmi. Rozmenene na drobne-23 miliard je jeden trojuholnik z tej torty. Tento zakusok je urceny na [...]

Bude nahradeny pan J.B. pred novembrovymi volbami mladsou osobou?

17.04.2024

Po vitaznych volbach predosleho prezidenta Trumpa sa vraj zistil silny rusky vplyv na jeho uspesnu kampan. Velke denniky Washington Post a New York Times sa vrhli na investigativu. Vraj vsetko odhalili. Faktom je,ze isti zurnalisti boli honorovani prestiznou Pulitzer Price. Odhalili rusku stopu:-) Trump sa samozrejme nedal a branil sa. Ziadny sudny proces NEPOTVRDIL prepojenie exprezidenta s [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 124861x
Priemerná čítanosť článkov: 2047x

Autor blogu

Kategórie