Založ si blog

…uz to bude 9 rokov

Zdravim citatelov pri otvoreni mojho textu a uz v uvode upozornujem, ze toto bude smutna spomienka, nevesely text. Ani ja – clovek pouzivajuci cierny, alebo absurdny humor nechcem zlahcovat tragediu.

Ano, presne 2 maja to bude 9 rokov, od udalosti v Odese. Takmer 50 ludi bolo v nespravny cas na nespravnom mieste a este naviac sa fatalne spojili do skladacky hrozy dalsie okolnosti. Videl som autenticke video jedneho cloveka z utociaceho davu. Videl som zabery, ktore cez filter pustili divakom tel.stanic. Cital som Wikipediu, cital texty v rustine, anglictine v sirokom spektre medii, tiez som cital mnohe komentare napisane pod debatami tohto webu.

Bola to cista likvidacia ludi. Policia nezasahovala, bola zo zahadnych pricin vytesnena z priestoru, hasici zasahovali neskoro, cely priestor okolo horiacej budovy ovladali davovou psychozou sfanatizovani nasilnici…po udalostiach s odstrelovacmi, ktori na majdanskom namesti polovali na nevinnych, po tych mrtvych z hlavneho mesta, boli upaleni z Odesy dalsim zlomovym momentom. Bol prekroceny Rubicon.

Na instalaciu spriaznenej vazalskej vlady niekedy nestacia dolare. Distingvovani pani v oblekoch na mieru, financni magnati, spravne rady zbrojarskych koncernov a magnati energetickeho biznisu za Atlantikom dobre vedia, ze okrem dolarov je potrebne obetovat aj isty pocet zivotov, aby veci napredovali…som lahostajny nihilista, ked tak chladnokrvne pisem?

Nie, nie som nihilista. Ani uplny cynik. Uhladeni pani v zakulisi politiky-to oni SU tak cynicki. Oni hybu pesiakmi politiky. Oni cielia na nenavist a zurivost. Oni sposobia tlakom intrig, penazi a vplyvu to, co v praxi realizoval dav v Odese.

A tiez udalosti tejto tragedie su kuskom mozaiky pricin sucasneho konfliktu. Na celu mozaiku treba spisovatela-neskusis to Gusto M?

E.Kalinak, L. Blaha, alebo J.Lasakova?

02.05.2024

Dilematicke rozhodovanie. Skusim to genderovo vyvazene. Judita L. a k nej jedneho chlapa. Hoci aj Erik a Lubos by mohli byt zakruzkovani a Juditka potom zostane na ocot? Dobre, Vazeni citatelia-trochu vaznosti do toho blogu…Pisem o bliziacich sa volbach, ktore uz pripominam od skromnych oslav vitazneho Pelleho. Mna mozete ignorovat, mozete ma urazit aj dehumanizovat. Som zvyknuty, lebo po [...]

Co pre mna znamena datum 2.Maj

27.04.2024

Logicky by mal byt tento blog napisany a zverejneny az v aktualnom dni, ktoreho sa tyka. Od pondelka vsak pracujem, cestujem a oslavujem. Nebude cas na vypisovanie:-) Na rovinu poviem-text nemoze obsahovat niektore explicitne vyslovene skutocnosti, nemoze byt uplne popisny. Pred dvoma rokmi cela blizka rodina s napätim ocakavala prichod noveho cloveka na tento svet. Tesili sme sa a zelali mojej [...]

23 miliard

21.04.2024

Tak vcera porcovali tortu. Po skonceni formalneho aktu si niektori ucastnici zajasali a mavali vlajockami nemenovaneho statu. Majestatne ktosi vyhlasil, ze stoja na spravnej strane historie. To ma neprekvapuje-pateticke statusy maju mimoriadnu oblubenost, hlavne pred spriaznenymi kamerami a mikrofonmi. Rozmenene na drobne-23 miliard je jeden trojuholnik z tej torty. Tento zakusok je urceny na [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 62
Celková čítanosť: 127075x
Priemerná čítanosť článkov: 2050x

Autor blogu

Kategórie