Založ si blog

O mesiac Slovensko voli…

Slovensko je uz roky(od r. 1993) zname roztriestenostou sil v politickych subojoch. Mame par milionovu populaciu a ta sa vybija v zabomysich subojoch. Tak to u nas chodi, nemame dva silne tabory, tak to maju za Atlantikom. Vzdy sa to zuzuje na ich suboj a tam mi zase chybaju dalsie aspon 2 moznosti.

U nas mame desiatky stran, je to uplne kontraproduktivne pre spolocnost a vela stran funguje tak, ze robia komparzistov. Bezvyznamnost ich existencie je ocividna. A ake mame teraz politicke bojove pole?

V zoradenych sikoch su nasa hlava statu a nou vybrana vlada. Zvysky koalicie z r.2020 sa roztrusili kade-tade, vdaka ich vrodenej obmedzenosti a charakterovym defektom. Odvrhli ich aj media, lebo medialna podpora je presmerovana k strane PS. Samozrejme „objektivne“ media su do suboja nastupene ako uderne posily. Masaz verejnej mienky je mocna zbran.

Proti nim stoja obcania,ktori dostali privlastky; dezolati, nevzdelani ludia a socky. Ani cudzie jazyky nevedia:-) hlavne nesmu vyhrat! Ved nad Slovenskom potom uz nevyjde slnko. Ved nastane exodus slusnych ludi a inteligencie…

Takze nase male Slovensko sa rozdeluje na 2 silne tabory a tuto volebnu jesen politicky komparz zostane dost mimo pozornost. Teraz trochu odbocim do sveta sportu. Uz roky mam rad rugby. Sport, ktory u nas je na okraji zaujmu. Pred 4rokmi sa konal sampionat v Japonsku. Vo finale stali proti sebe tim Anglicka a Juzna Afrika. TV experti v Anglicku uz takmer chystali oslavy. Titulky v The Sun a pod. novinach boli plne entuziazmu a ocakavania oslav-boli favoritom a predurcenym vitazom. Ako to dopadlo? Anglicka nafukanost dostala peknu vychovnu… moj oblubeny tim J. Afriky bojoval tvrdo, cestne a porazil povysencov!

V com je paralela s tym finale? Nedajme sa vyrusit expertmi a redaktormi v TV. Ani nadpracou clankov na printovych, ani webovych platformach. Africania neboli iba fyzicky lepsi v tom finale, oni boli odolnejsi aj psychicky. Posmesky ignorovali. Aj drobne provokovanie ustali. Aj my urobme vsetko, aby sme „nase finale“ proti PS zvladli.

Novy bloger42 reaguje

18.05.2024

Vcera ma uputal jeden pozoruhodne faktograficky spracovany text „kolegyne“. Nebudem ju menovat, ale pouzijem indicie-ma celkovo takmer 3000 clankov na tejto platforme a typicky jej text vzdy oznaci tematickym podtitulom a cislom. Tiez je typicke, ze v debatach mlci. Po udalostiach v Handlovej sme zaplaveni informaciami pisanym textom, aj videomaterialmi spracovanymi pod vplyvom [...]

Nastastie to nebol profik…

16.05.2024

Nech si ludia myslia, ze pisem zdanlivo cynicky, chladne, ale je mi to jedno. Moj vnutorny svet nebude odhaleny. A podme uz In medias res, teda priamo k jadru veci. K ozvenam vcerajsieho dna. Ten strelec nebol profesional. Ten by pouzil kvalitnejsiu zbran. Bol by chladnokrvnejsi a presnejsi. A bol by uspesny. Nastastie a vdaka zhode okolnosti pravdepodobne premier prezije. Dufam, ze projektil [...]

Mozem pisat na temu Cancel Culture?(test.blog)

14.05.2024

V myslienkovom vcerajsom navrate do minulosti, do obdobia pred desiatimi rokmi som si celkom jasne uvedomil kam sa posunuli moznosti verejneho pisaneho prejavu. Stale este existuje vo svete Ceskeho internetu ista nemenovana platforma. Nazvime to krycim pomenovanim…Priestor pre volnomyslienkarov. Ponukal moznost zverejnit vlastne pribehy, mohli ste pouzit drsnejsi slovnik, ale hrubsie slova [...]

eurovoľby, kandidátky

Už len v pondelok môžu voliči cez email požiadať o hlasovací preukaz pre eurovoľby

20.05.2024 10:48

Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna.

blaha

NAKA už nevyšetruje podpredsedu parlamentu Blahu za vyvesenie obrazu Che Guevaru

20.05.2024 10:21

Blaha tak urobil minulý rok krátko po nástupe do funkcie.

Daniel Tupý

Pokračuje proces v kauze vraždy Daniela Tupého, predvolaní sú viacerí svedkovia

20.05.2024 10:20

Vo veci čelí obžalobe z vraždy advokát Adam Puškár.

CORRECTION Russia Victory Day Parade Rehearsal

Poznajú poslanci Putinovu matematiku? A komunistka hovorí o ľudožrútstve, keď počuje, čo vláda chystá pre rodiny

20.05.2024 10:00

Poslankyňa naznačila, že časť politikov netuší, ako podľa prezidenta vyzerá viacdetná rodina. Obula sa aj do zamýšľanej zmeny štátnej podpory bývania.

novybloger42

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 68
Celková čítanosť: 136801x
Priemerná čítanosť článkov: 2012x

Autor blogu

Kategórie